SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Johan Lopez Stipendiet

Vi minns vår kamrat Johan som LUGI’s egen ’Rocky’!
Han var inte bara en klippa på judomattan utan Johan bidrog även till att skapa en härliga känsla av glädje och kamratskap i klubben, något som fortfarande är ett av LUGI-judos kännetecken. Johan började träna judo i LUGI 1971, han var då 13-år.

 

Efter en tid i Örebro återvände Johan till Lund och blev som junior bl.a Nordisk mästare medan han som senior samlade SM tecken på rad. Från 1977 fram till 1984 höll han så gott som en permanent plats i det svenska judolandslaget. En 9:e plats på VM 1981 i Moskva, rankar många som hans främsta placering. Efter avslutad judokarriär fungerade Johan som ledare och tränare på Bollhuset i Lund. Johan omkom tragiskt i en skidolycka 1990.

 

Johan Lopez Minnesfond bildades av LUGI Judo den 14 mars 1990 för att hedra minnet av Johan och hans insatser för svensk och lundensisk judo.

Ändamålet med fonden är att uppmuntra någon ledare eller aktiv inom LUGI judoklubb. Från och med 2016 är stipendet på 8000 kr.
Stipendiaten utses av styrelsen och delas ut på det årliga julbordet. 

 

De tre huvudsakliga kriterierna (som vägs in lika) för att få stipendiet är:

1. En ledare/tränare som gjort betydande insatser för klubben

2. eller/och en tävlingsjudoka som utmärkts sig speciellt på tävlingsmattan

3. eller/och en person som på andra sätt gjort betydande insatser vid klubbens events och arrangemang

 

Alla medlemmar får lämna namnförslag på stipendiekandidater, där klubben även vill ha en liten enkel motivering till dit val.
Priset delas ut vid vårt årliga Julbord.

 

Maila din motivering till info@lugijudo.se 
Märk mailet med: Lopez

Stipendiater
Johan Lopez Stipendiets vandringspris "Kampen" av Tommy Bremberg

1990

Anders Kristiansson

2008

Gabriella Lundh

1991

Michel Grant

2009

Mia Hermansson

1992

Christer Strandberg

2010

Lotta Westenius

1993

Niclas Winkvist

2011

Hannes Westenius

1994

Eddy Åberg

2012

Jari Sassi

1995

Alexander Lidgren

2013

Kristiina Pekkola

1996

Johan Evenäs

2014

Auli Bamberg & Hjalmar Hult

1997

Bertil Ström

2015

Johan Henningsson

1998

Csaba Szilagyi

2016

Daniél Legraf

1999

Martin Hedenberg

2017 

Karl Baker & Nicole von Rost Biedron 

2000

Martin Wojcek & Kristina Strutz

2018

Bo Malmborg

2001

Fredrik Hansen

2019 

Axel Oscarsson

2002

Claes-Göran Svensson-Grönlund

2018

Bo Malmborg

2003

Jonas Sandström

2019 

Axel Oscarsson

2004

Andreas Ericsson

2020

Lars Isaksson

2005

Erik Östergren

2021

Armin Didic

2006

Muffa Hermansson & Göran Håkansson

2022 Oliver Melin

2007

Eva Johansson

2023

?

 

 

 

 

 

 

 

 

Till minne av Leif Alenmyr
Allas vår käre vän och judokan Leif Alenmyr, 68 har efter en lång tids sjukdom lämnat oss. Närmast anhöriga är hustrun Eva och döttrarna Kajsa, Lisa och Sara. 

Leif började i Lugi judo redan på 70-talet men gjorde uppehåll ett antal år för att sedan återkomma på 20-talet bl.a som veteran. Leif var en ödmjuk, levnadsglad och varm person som hade många vänner i veteranjudon såväl internationellt som på hemmaplan och var alltid den förste att gratulera vid framgång och uppmuntra och peppa vid motgång. Som coach var han engagerad vid mattan och stöttade i alla lägen. Han följde internationell judo och diskuterade ofta tekniker och matcher från All-Japan som var en favorit han studerade på dvd. I den svenska veterancirkusen var han mycket omtyckt för sin vänlighet, hjälpsamhet och respekt för alla. Själv kämpade han vid ett flertal stora tävlingar som veteran. Bl.a 1 SM, 6 EM, 2 VM och tog 2007 en silvermedalj i öppna belgiska mästerskapen. Leif var en riktig vän och vi kommer att minnas honom med glädje. 

Tack för att du levde!
Till minne av Csaba Szilagyi
1976-04-04 – 2018-12-22

Csaba kom till Lund som en smal gänglig yngling med sina föräldrar i början på 90-talet och blev snabbt en mycket omtyckt medlem i LUGI Judoklubb, där han flitigt tränade och blev en fantastisk bra representant för judosporten. Han var en duktig judoutövare och samtidigt ett föredöme för andra ungdomar, där sporten kännetecknas av ömsesidig respekt, ödmjukhet och vänskap. Csaba hade inte bara de här fina egenskaperna i överflöd, utan han ville också lära sig så mycket han bara kunde och tog sig framgångsrikt fram på tävlingsmattan. Han kom ända till landslagsnivå och så småningom tog han också över ledarskapet som huvudtränare i klubben LUGI Judo och drev klubbens stora evenemang i flera år. Hans ödmjuka framtoning i kombination med att vara ganska tuff och hård på mattan, gjorde att han blev respekterad och omtyckt av alla som träffade honom, även hans värsta konkurrenter.


Csaba utbildade sig senare till polis och tjänstgjorde många år i Skåne, för att sedan flytta uppåt landet och bodde i Östersund de sista 8 åren. Han blev allvarligt sjuk för ca 5 år sedan och kunde därefter inte jobba heltid, och fick av den svenska sjukvården en behandling som inte visade sig vara tillräcklig. Eftersom han är en vinnarskalle, samt att hustrun Malin som också är verksam polis, har dessutom tidigare sköterskeutbildning och de tillsammans började dra i trådarna som ledde till att Csaba kunde få vård utomlands. Detta ledde också till att han så småningom mådde bättre. Det blev många behandlingsresor fram och tillbaka till Paris och till slut sade kroppen ifrån när läget blev för hopplöst och Csaba somnade in sen kväll fredagen 21 december 2018, dagen före hans och Malins bröllopsdag.


Det skulle behövas mycket mer utrymme att redogöra för Csabas liv och hans insatser inom judosporten där han under åren fick en mängd utmärkelser och hedersuppdrag.  Han var en stor, varmhjärtad, generös, ödmjuk envis hårding, som aldrig gav upp. Han visade en sällsynt kampvilja och envishet både på judomattan och i själva livet. Han satte sig aldrig främst, utan gjorde ofta mycket jobb på sidan, utan att dra till sig uppmärksamhet eller själv förväntade att få vara i rampljuset. Det var då han kände att han kände att man hade lyckats.


Csaba var en stor människa och verklig vän. Tack för alla fina åren vi fick med dig. Tankarna går till närmast anhöriga dottern Evelina, hustru Malin och hans föräldrar Lazlo och Katalin.


Michel Grant 

 
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
LUGI JUDO EVENTS
SPONSORER
JUDOLÄNKAR