SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Barn 2 Nybörjare 9-14 år

I N2 tränar nybörjare från 9-14 år. I den här gruppen kan det vara ganska stor spridning på deltagarna, både i storlek och mognad. Det är en utmaning för tränarna men ofta ett plus för deltagarna som kan lära mycket av varandra. 

 

Här tränar vi judons grundtekniker, både i stående och i matta. Mycket fokus läggs också fallteknik, det viktigaste vi lär oss i judon. På köpet får barnen mycket smidighets- och koordinationsträning. Även styrka och kondition blir en naturlig del av träningen och byggs upp ju längre de tränar. 

 

Efter hand kommer det även in kampövningar, randori, i träningen och då får de se hur teknikerna fungerar i praktiken. Liksom i alla våra barn- och ungdomsgrupper är träningen upplagd på ett lekfullt sätt, judo ska vara roligt att träna!

 

När barnen har graderat för första gången, ett stort ögonblick i livet, och tagit ett gult streck kan de prova på att vara med på Pryljakten. Det är vår egen interna tävling där man får lära sig hur en judotävling går till. Den går fyra gånger varje termin. Deltagarna samlar poäng varje gång de deltar och sista gången för terminen är det avslutning med priser till alla som deltar den gången.

 
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
LUGI JUDO EVENTS
SPONSORER
JUDOLÄNKAR