Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Judo Ungdom

I Judo Ungdom är de tränande mellan 10 och 14 år. Här kan bältesgraderna vara ganska blandade, allt från gult till grönt. De flesta som tränar här har tidigare tränat i Judo Barn eller N2.


I Judo Ungdom utökar vi antalet tekniker och utvecklar dem. Fallträningen fortsätter vi så klart med, det gör vi hela vårt judoliv! Här tränar vi också lite mer styrka och kondition, ofta i form av lek och med kroppen som belastning. I den här gruppen är deltagarna mogna för lite mer randori, kampövningar, som är en nödvändig träning för dem som vill tävla men även roligt för dem som inte är intresserade av tävling. Hos oss bestämmer du själv om du vill tävla. Det är i randori som du får prova om dina tekniker fungerar och den ger en riktigt bra konditionsträning.


Här har många av deltagarna redan provat på Pryljakten, vår egen interna judotävling där man får lära sig hur en judotävling fungerar. När man har varit med på några Pryljakter är nästa steg att tävla i Skåneserien. Det är en nybörjartävling, ingen får ha högre bälte än orange, som går fyra gånger om året på olika platser i Skåne. Man tävlar i ålders- och viktklasser så att det ska bli så jämna förutsättningar som möjligt. Vi brukar ofta kunna åka iväg med ett stort gäng!


Judo Ungdom har två träningar i veckan, måndag och onsdag, och bäst träning får man om man kan träna båda dagarna,  men det går så klart bra att bara träna en gång i veckan också!


Välkomna!!

/Per, Jari, Kristina och Lars 

 
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
LUGI JUDO EVENTS
SPONSORER
JUDOLÄNKAR