SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vuxna tävling
Alla vuxna (15år +) såväl damer som herrar som har tränat ett tag är välkomna till dessa träningspass. Upplägget är att förmedla nya idéer och tekniker men också att ta till vara på rutin och erfarenhet hos ”veteraner”.

Träningen är av karaktären ”Öppet Hus” och lockar ofta deltagare från andra klubbar. Vi får även ofta besök av utländska studenter som tränat judo i sitt hemland. Tillsammans med detta har klubben med sina dryga 50 år på Bollhuset också en rad gamla medlemmar som vill hålla sin judo levande. 

Upplägget är att bedriva enkel uppvärmning som inte kräver speciell fysik men som förbereder de aktiva för de teknikbaserade momenten. När uppvärmningen är klar drar vi igång kampmomenten. Vanligen 3-5 byte i golvkamp. Efter detta kör vi 2-3 teknikövningar som kan vara både upprepning av ”gamla” tekniker såväl som observationer från aktuella tävlingar. Därefter följer stående kamp, vilken ibland börjas med ett par byte med bara greppning innan den klassiska randorin startas. Denna brukar vara i ca 30 min och avslutas med ”Wazaari” dvs man plockar fram 1/4 av utövarna varefter de övriga väljer ”lämplig” motståndare. Den av de båda som erhåller ”Wazaari” på ett kast stannar kvar på mattan medan den andre får pausa. Innan träningen avslutas kör vi 1-2 minuter kastträning på kommando.

Välkomna!
//Bertil
Full fart på mattan!
2018-03-23 19:36
Igår medan resten svettades passade Bertil på att fota lite. Bilderna hittar ni i bildgalleriet här till vänster. Eller om ni klickar här.
 
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
LUGI JUDO EVENTS
SPONSORER
JUDOLÄNKAR