SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Funkis barn 7-12 år

LUGI Judos egen judogrupp för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Vår vision är främst att:

  • alla skall ha möjligheten att utvecklas
  • alla skall trivas och känna sig trygga
  • alla skall ha en rolig fritidssysselsättning

 

Ett Judofunkispass
Det är svårt att exakt beskriva en typisk Funkisträning men här kommer några kommentarer om de olika delar vi alltid genomför på ett pass.

Uppvärmningen
Detta är en viktig del av en judoträning. Varma muskler gör att kroppen blir redo för träning och att hjärnan fokuserar på uppgiften. Denna inkluderar olika uppmjuknings- och flexibilitetsövningar

Motorik och gymnastikdelen
Här tränar vi på grundläggande färdigheter som framåt- och bakåtkullerbyttor. Vi rör oss kanske som olika djur som krokodilen, räkan,apan, allt för att förbättra koordination och olika rörelsemönster.

Balansdelen
Här gör vi olika övningar för att stärka förmågan att hålla balansen och kunna skifta vår tyngdpunkt utan att ramla. T.ex. stå på ett ben.

Fallteknik-Ukemi
Detta är den hemliga japanska tekniken för att kunna falla utan att skada sig. Falltekniken gör att vi kan öva kast med varandra utan att det gör ont. Vi tränar på att falla i alla riktningar: bakåt, framåt och åt båda sidorna.

Judodelen
Här lär vi oss olika kast och ”judobrottas” på mattan. Med fokus på att kunna hålla fast vår kompis eller att kunna ta oss loss när vi blir fasthållna.

Funtime
Nu brukar vi leka olika judolekar som t.ex. Bulldog, Hav-Skepp-Strand eller någon annan lek för att ha roligt och samtidigt förstå att Judo handlar lika mycket om att ha kul som att hård träning.

Hoppas ni nu har en bättre uppfattning om vad ett Funkispass innebär!

Kontaktperson Isaac Ready info@lugijudo.se

 

 
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
LUGI JUDO EVENTS
SPONSORER
JUDOLÄNKAR